lördag 30 oktober 2010

min utställning!!!

                                                   Här på den bilden öppe dä det är utställningen den utdöda släkten
                                                          Här är litte av mineral utställningen men det finns mer.......
Det här är mitt museum på mitt rum.Den kallas för den förhistoriska världen. Jag har ochså Giort några play-doh figurer.       Om ni själv vill ha ett eget museum kan ni ha:Uställningar    Forsknings bord    Leksaks urtids djur  Mieraler pappers lapar på utdöda djur eller människo arter

fredag 22 oktober 2010

Naturhistoriska Riks Musseumet





Igår så var jag nere i stocholm.Och var på det naturhistoriska riks musseumet vi har vaigt på 4a utstälningar och så har vi fått set "dinosaurier "trilobiter"fossilerade växter"och "marina kräl djur" och andra hägtiga saker har fott sett "guld" och "diamant" och  "jätte stora kristalar" och andra sorters ädla stenar 

söndag 17 oktober 2010

En cool dinosaurie bild!!!

Sterphodon

Ammonite

Cryptoclidus

Allosaurus

Ankylosaurus

Muttaburasaurus

brachiosaurus
 
Ornithlestes Mvh/joel Den lilla plentologen

fredag 15 oktober 2010

Min utstälning!!!!!!!!!!!!!!

Det här är min utstälning jag har på mitt rum. Den heter den förhistoriska världen och så finns jätte många olika sorter? av utdöda monster som dinosaurier mammutar. Och fossiler och konstiga stenar och så har jag ett stenålders verktyg som är gjort av stenålders folk.....

En av mina favorit böcker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här är en av mina favorit böcker!!! Den heter.the complete guide to prehisoric life!Den här boken visar förhistoriska djur som har levt i många tids perioder i livets historia.man följer med alla sorters utdöda djur som:dinosaurier stegosaurus ankylosaurus mammutar deinotherium valar apidium ulhåriga noshörningar och jätte sen gångare gom andra olika sorters djur!!!!!!!!!! om ni vill bestela boken gå in påhttp://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=155407181X  så kan du hitta boken!!!!!!!!!

onsdag 6 oktober 2010

Mina fossiler

"Megalodon lever"

Megalodon är en förhistorisk haj. Som levde på sen tärtiär och man kan hitta megalodon tänder i fossil.

Cymbospondylus

Cymbospondylus var en stor itchyosaurie.Den var stor som en människa och litte störe.Och såg utt som delfiner och hade lång svans. cymbospondylus hade 1m lång skalle. den simmade fort på havs djupen under trias perioden. Och hade smala tänder som diplodochus hade som levde på jura perioden.Och föde levande ungar.

söndag 3 oktober 2010

Dinosaurie Film

basilosaurus "den kött ätande valen"

Basilosaurus var en stor val hade stora tänder.Och stora fram ben och namnet betyder."Ödle kung" som är döpt för dinosauriernas namn. Och dens skellet såg ut som en jätte orm.Men det är en val som simade i haven.Dens lilla släkting var dorudon. Det var en liten val. Och basilosaurus brukade jaga dorudons ungar.Den åt ochså fisk.                                                  

arsinoitherium "noshörnigs likt djur "

Arsinoitherium var inte släkt med våra dagars noshörnigar. Just jag tycker att det är en tapir med horn. Så nu får ni veta litte mer fakta arsinoitherium. Levde på eocen tiden däggdjuren,s början och åt växter sprang gansaka fort den,s horn användes till försvar som noshörnigar gör.Den levde i träsk områden precis som krokodilerna.

tyrannosaurus rex "dinosauriernas kung"

Tyrannosaurus var stor dinosaurie. Den kunde bli 12meter lång. Och åt kött hade kraftiga shäkar och hade vassa tänder den sprang ochså fort även om den,s krop var stor. Den var asätare men kunde äta små levande växt ätare deutom. I bland så bråkade dom med ett byte som nån av dom har hittat. Och tyrannosaurus levde på en tidig krita tid och man vet inte varför den hade.Små fram ben?????

lördag 2 oktober 2010

Chasmatosaurus kunde se utt som en krokodil. Men det är en gigantisk ödla. Den åt kött och små reptiler som lystrosaurus kunde inte komma för bi den här stora ödlan. Óm ni undrar så hade chasmatosaurus ben så den kunde gå på land. Och den simade bra under vatten dom levde i en väldigt.Väldigt. Riktikt titig trias som skulle senare bli dinosauriernas första tid.Om ni vill veta mer infomartion om chasmatosaurus? titta då på den här länken http://en.wikipedia.org/wiki/Chasmatosaurus

dinosaurier

Elasmosaurus -

Chasmatosurus

Colephysis

Cryptoclidus






fredag 1 oktober 2010

Trilobit!

Jag har köpt en trilobit på tradera som har rullat i hop sig. Jag tror att det är en calymene trilobit som levde på cambrium. Den dog ihoprullad. De rullade ihop sig för att skydda magen som var mjuk. Det måste ha uppfattat någon fara, eftersom den rullade ihop sig. Den är ca 2 cm lång. Man kan se huvudet och ryggen väldigt tydligt. Jag gav ungefär 60 kr för den. Nu har jag fyra fossiler i min samling: En havsborre från cambrium (542 miljoner år sedan), två delar av en bläckfisk från ordvicum ( 488 miljoner år sedan)  och en trilobit. Min samling växer!